torsdag 28 februari 2013

Rosor från 50-talet

Jag köpte ju en ny balklänning och måste visa den på! 

Det är en balklänning från 50-talet med de finaste rosorna någonsin. Nu har jag underkjolen som följde med, men jag tror att en tyllkjol skulle lyfta denna ännu mer!

 Den har en fin sjal till i samma tyg, men det är kanske lite mycket. Om man skulle använda klänningen någon gång kanske man skulle ha en tyllsjal istället.

 Kjolen har en fantastisk vidd.

 Tyget är tunt och passar fint till vitt.

Vi får hoppas att jag får tillfälle att ha den. Kanske att examen är lite att ta i, men någon bal ska man kunna skrapa ihop. Jag tänker mig den tillsammans med en 60-talsfrisyr, strass och kanske en fin liten aftonväska.



a Bientôt!





onsdag 27 februari 2013

frokenpimpinell

Jag finns som sagt på Instagram, och jag har nu lagt till så att det ligger här i listan till höger så att ni hittar dit! Frokenpimpinell heter jag, som bloggen! Har någon av er Instagram så att man kan följa eller något tips på någon som har?


a Bientôt!





Att ta sig i kragen

En ny favorit är löskragar. 

Det började med en ljusblå som nu min syster lånar. Då köpte jag denna svarta från H&M på en rea. Tycker det är så fint med svarta matta paljetter.

De andra två är denna i rosa som är Beates, så jag har hennes rosa och hon har min mintgröna. Den andra i pärlor är köpt på en loppis för några kronor. Gillar att man knyter den i ett svart band!


a Bientôt!






tisdag 26 februari 2013

Citron

En födelsedagspresent jag länge gått och funderat på var ett presentkort på Body Shop jag fick av svärföräldrarna. 

 Till slut fick det bli en present-box i finaste gula färgen.

Den var full med trevliga grejer från Body Shops sortiment. Mycket för pengarna, en duschtvål, en bodybutter, en badros, en tvål och en bodyscrub. Allt i doften citron. Nästan så att man inte vill börja använda dem när de ligger så fint i sin låda! Tänkte att citron skulle vara trevligt till sommaren. Andra dofter jag stod och valde mellan var kokosnöt och jordgubb. Tack snälla svärföräldrar!



a Bientôt!







måndag 25 februari 2013

Strassviol

Denna klänning får inte den uppmärksamhet den förtjänar. Jag hade den första dagen i högskolan och den är som en blinkning till min gammelmormor Elsa som jag också är döpt efter. Hon älskade violer. 

Den fick följa med till jobbet i söndags tillsammans med bästa koftan från H&M. Mitt strassdiadem är nytt och från Glitter.

 Klänningen är köpt på Beyond Retro i Göteborg och den är en wiggledress från 60-talet.

Materialet är lite grövre, det är nog en linneblandning, och violerna är betrödda med strass. En riktig pärla!


a Bientôt!





Karl Thore

Under sena vinterkvällar kommer man snabbt fram till var man behöver mer ljus. Vi har länge velat ha en liten lampa över soffbordet, där det är stor mörk fläck. Våra krav var höga, helst 60-tal, den skulle inte blända, den skulle passa till soffan, den skulle inte var för stor för att den skulle ju hänga långt ner, den skulle lysa både upp i taket och ner på bordet och den skulle ha en ljuskälla som gick att dimra ner. Många krav som till sist resulterade i denna från en Smålandsloppis: 

En liten mässingslampa designad av danska Karl Thore.

Den uppfyller alla krav och kostade hela 150:-.


a Bientôt!





söndag 24 februari 2013

Ett löfte

Jag har bestämt mig för att fota varje dag vad jag har på mig. Jag är så dålig på det annars, men nu ska jag verkligen försöka! Kanske både till bloggen men också för att det är kul att se tillbaka på hur man klär sig och hur det utvecklas. 

 Såhär ser jag i alla fall ut en lördag.

 En liten 60-talsklänning med en svart kofta från Lindex. Gillar modellen med en liten volang. Skärpet är H&M. Klänningen köpte jag på Myrorna och jag gillar prickarna! Har inte så mycket prickiga klänningar...

 Sedan har jag också tagit i och har både örhängen och diadem, mina favoriter.

 Örhängena är från en liten butik i New York och diademet är ett fynd från Indiska.

 Såhär ser de ut! Körbären ser nästan riktiga ut!

Sedan tänkte jag också visa mitt smink, det visade sig vara mer än jag trodde. Det här är det sminket jag har nästan varje dag, först foundation, concealer och puder. Eftersom jag är så blek har jag färgen milk på både puder och foundation. Verktygen ser ni till vänster. Sedan har jag också min rosebud salve, istället för lypsyl. Mitt rouge är från H&M i färgen sweet rose och den lilla fyrkantiga burken från Elf är en cream eyeliner. Den är lätt att använda och det blir nästa alltid bra! Ögonskuggan är i färgen flamingo från Smashbox. Korall är en bra färg till blå ögon. Mascaran är från lancôme och den luktar lite ros av någon anledning. Sedan längst till höger ligger mina pennor, en för ögonbrynen och en vit för ögonen. Ces't tout!


a Bientôt!





lördag 23 februari 2013

1000

Detta är mitt inlägg nummer 1000! Jag tänkte visa en ny klänning, som jag köpte på en loppis i Småland. Den är troligen 70-tal, som jag börjat tycka är spännande. Rosorna är fina och på lappen står det att den är gjord i Finland. Här ser ni också hur långt mitt hår är nu. Ska man spara ut eller klippa av allt?

Jag har haft väldigt mycket att göra nu eftersom jag haft en metodkurs, eftersom jag ska göra mitt examensarbete i vår. Men nu har jag mer tid över till att fota och pyssla!


a Bientôt!




onsdag 13 februari 2013

Rytm

Jag har inte glömt dig kära blogg. Men jag har haft mycket att göra. Jag får kompensera med att visa bilder på min nya balklänning. 

 Rosor är bästa mönstret. Jag tror att den är 50-tal och köpt på tradera.

 Modellen är inte så typisk mig, med axelbandslöst och allt. Men kjolen är typisk mig i alla fall. Tillhörande underkjol var vit och passade perfekt under. Annars kanske jag drar till med en tyllkjol under. Det är så kul när man hittar såna här klänningar, de är inte så lätta att hitta, sen hade jag en mental bild av en balklänning, i vitt med stora rosa rosor. Det var ju denna, så jag var tvungen att köpa den.

Den passade bra i sovrummet bland de andra mönstren, speciellt gardinen, som är misstänkt lik i färg och rytm. Hoppas jag får använda den snart! Klänningen alltså...


a Bientôt!




fredag 8 februari 2013

Nåt för dom som väntar

Dagen är fylld med pyssel, jag ska möta upp en klasskompis och ha möte, och sedan träffa företaget vi ska göra ex-jobb för. Efter det ska jag åka till Uppsala och hänga med klasskompisar. Det ska bli kul. Jag återkommer med bilder, jag har nu skaffat instagram! Har inte hunnit fota så mycket än, men jag heter frokenpimpinell om ni vill följa mig!


a Bientôt!




Ps. är inte denna blå den bästa blå?

onsdag 6 februari 2013

Nätkärlek istället för näthat

Jag är feminist. Även om jag inte skriver så mycket om det på denna blogg. Det är liksom en självklarhet för mig. Men för många andra går det inte att uttrycka sin feminism i media utan att bli påhoppade. Såsom vi kommer att få se ikväll på uppdrag granskning. Jag tänkte direkt på vad jag kunde göra? Och så hittade jag denna bild genom Lady Dahmer. Och det är ju precis det man ska göra, för tillsammans är vi fler än hatarna.

Därför tänkte jag här skriva att jag är så himla glad i alla de bloggar som jag läser och som uttrycker sin åsikt. Ni gör alla ett fantastiskt jobb och jag är så glad att få läsa om era åsikter och om era liv. Fortsätt med det ni gör!



a Bientôt!